Bolurile tibetane sunt instrumente muzicale minunate, care produc sunete armonizatoare şi vibraţii ce se transmit celor care le ascultă. In timpul şedinţei de terapie, ele sunt aşezate în jurul şi pe corpul pacientului. Sunetele sunt asemănătoare celor de clopot şi ceea ce este caracteristic este faptul că sunetele şi vibraţiile produse au o remanenţă mare sau foarte mare, dependentă şi de dimensiunea bolului.

Terapia durează 30 sau 60 de minute, în care pacientul stă întins, relaxat şi audiază sunetele emise „live”. În general se pot folosi 3 sau mai multe boluri, în funcţie de problema pacientului şi durata şedinţei.

Uneori, terapia poate fi însoţită de vizualizarea dirijată a însănătoşirii organului bolnav.

Ea se poate aplica şi la copii peste vârsta de 7 ani (e nevoie să stea cuminţi pe durata terapiei…) sau la vârstnici, neavând contraindicaţii. Nu este nevoie ca pacientul să aibă ureche muzicală, deşi pentru cei care pot recunoaşte frecvenţele notelor muzicale, această terapie va fi o surpriză plăcută şi o încântare suplimentară.

Bolurile utilizate sunt produse din aliaje ale mai multor metale, sunt şlefuite mecanic sau manual şi sunt făcute să cânte prin lovire sau frecare cu un bastonaş special de lemn. Astfel, ele produc sunete specifice şi vibraţii care se transmit în profunzimea zonei pe care sunt aşezate. Unii au denumit acest fenomen: „masaj sonor la nivel celular”, cu efecte generale armonizatoare. Practic, vibraţia sunetului ajunge la zone extrem de profunde, în care alte metode naturale nu reuşesc să ajungă.
Se consideră că această terapie acţionează atât asupra corpului, cât şi asupra minţii şi sufletului, permiţând atingerea rapidă a unei stări de încântare, bucurie şi relaxare profundă. Corpul se relaxează, mintea se opreşte, iar sufletul începe şi el să „cânte” şi să guste din frumuseţea momentului prezent.
Acţiuni: elimină tensiunile fizice si psihice, relaxează, îndepartează blocajele din meridianele energetice şi din centrii energetici (chakre), sincronizează emisferele cerebrale, stimulează creativitatea, amplifică încrederea in sine, ajută la reechilibrarea energetică pe fiecare din cele 7 chakre, favorizează intrarea creierului în ritmuri de tip alfa si theta, care induc stări de meditaţie profundă, armonizare şi vindecare.

Indicaţii: stres, insomnie, anxietate, depresie, tensiuni psihice, migrene, dificultăţi de concentrare, ameţeli, dezechilibre nervoase şi endocrine (tiroidiene, hipofizare, suprarenaliene etc.), tulburări digestive.

Vă invit în lumea magică a sunetelor „pline de linişte”, produse de sublimele boluri tibetane!

 

Dr. Cristina Pavel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *