Terapiile chelatoare reprezintă unul din subiectele cele mai discutate astăzi. Se vorbeşte foarte mult despre rolul unor minerale precum Plumb, Mercur, Aluminiu etc., în apariţia unor boli degenerative severe. Spre deosebire de secolul trecut, poluarea chimică şi electromagnetică a atins azi cote alarmante. Multe culturi de alimente de bază sunt tratate cu produse neecologice, astfel că multe reziduuri pot pătrunde şi rămâne în corpul celor care le consumă. Pe de altă parte, chiar şi vasele de gătit pot conţine metale (precum Aluminiul) ce se pot acumula la nivelul sistemului nervos şi pot determina apariţia unor boli precum demenţa Alzheimer.

Ce boli sunt considerate la ora actuală a fi produse de excesul de metale grele?

Din câte putem observa, în ultimii ani a crescut foarte mult numărul cazurilor de cancer şi boli degenerative (cataractă, demenţe, polineuropatii, retinopatii etc.), precum şi cel de boli autoimune. Au apărut tot mai multe boli cu nume proprii, greu de încadrat la un diagnostic şi greu de tratat, în acelaşi timp. Aceste trei mari categorii: cancer, autoimunitate şi boli degenerative, pot fi datorate în anumite situaţii, încărcării cu metale grele. Dintre cancere, în special tumorile hepatice, pulmonare, cutanate, ale tubului digestiv, precum şi cele de la nivelul sistemului nervos, pot fi „datorate” expunerii la factori toxici de mediu precum metalele grele.

Bolile aşa-zis autoimune sunt caracterizate de atacul contra structurilor proprii ale corpului. În momentul în care un corp este sensibilizat de prezenţa unui metal toxic în corp, şi reacţiile sale imunitare pot fi perturbate şi pot apare boli din cele mai ciudate, precum lupusul eritematos, sclerodermia, dermatomiozita, psoriazisul, poliartrita rematoidă sau sindroame care combină manifestări la nivelul mai multor aparate şi sisteme (în special căile de eliminare precum pielea şi rinichiul sau zone unde circulaţia este mai intensă, precum ţesutul conjunctiv).

Cum le putem depista?

Există atât teste fizice (de exemplu, analiza firului de păr, analiza minerală tisulară), cât şi teste funcţionale, precum analiza cu dispozitivele de biorezonanţă. Un asemenea dispozitiv ce poate detecta prezenţa metalelor grele la diferite nivele din corp este Metatron-Oberon, dispozitiv produs de Institutul de Psihofozică din Omsk, de către academicianul Vladimir Nesterov.

Ce putem face pentru a elimina aceste metale grele?

  1. Detoxifierea prin dietă. În această direcţie, este foarte importantă creşterea cantităţii de lichide consumate. Pe lângă aceasta, se recomandă alimente diuretice, depurative şi hipocolesterolemiante, precum urzicile, leurda, usturoiul, citricele (grepfrut, lămâi etc.), care sunt cunoscute a avea efecte curăţătoare asupra limfei şi eliminatoare a grăsimilor în exces. Ceapa şi usturoiul „scot” Plumbul din corp (datorită conţinutului de Sulf), iar frunzele de coriandru sunt renumite pentru proprietăţile de eliminare a Mercurului. De asemenea, pătrunjelul, varza şi broccoli cresc producerea de enzime detoxifiante de către corpul uman.

Ştim că metalele grele au o atracţie deosebită pentru anumite organe sau ţesuturi (ficat, sistem nervos, ţesut adipos), deci încercând să curăţăm aceste organe, implicit vom ajuta şi la eliminarea materiilor reziduale din ele. Dintre ele, în special ţesutul adipos este „preferatul” metalelor grele, deci dacă realizăm acest tip de terapie, vom face în acelaşi timp şi slăbirea pe cale naturală-remodelarea corporală atât de dorită de mulţi, cât şi terapia de chelare.

  1. Folosirea produselor cu efecte chelatoare.

Chlorella pyrenoidosa, algă verde-albăstruie, alături de Spirulina platensis, sunt două din cele mai cunoscute substanţe cu efecte chelatoare. Chlorella este considerată  fi cel mai bun chelator al Plumbului, Mercurului, Uraniului şi Cadmiului. Amblee alge se pot găsi atât sub formă de pulbere (din care se administrează câte 1 linguriţă de 2-3 ori pe zi, înainte de mese sau se pune în apă şi se prepară un fel de „shake”), cât şi sub formă de capsule în diferite combinaţii (în acest caz se pot lua de la 3-12 capsule pe zi, în funcţie de gramaj, după sfatul medicului) (vezi produsul Antiradiaţii)..

Zeolitul este renumit pentru efectul de eliminare al pesticidelor, dioxinei şi erbicidelor, dar şi al metalelor precum Cadmiu, Mercur, Stronţiu, Plumb, Aluminiu, Cesiu. Nu este de mirare că e un remediu care ăşi dovedeşte din ce în ce mai mult utilitatea la bolnavii de cancer, la care boala poate apare, de multe ori, în urma expunerii la metale grele sau la radiaţiile din atmosferă. El are, în practică, şi un efect bun de reglare a dezechilibrelor hormonale şi de eliminare a alergiilor.

Bineînţeles că există şi alte tipuri de substanţe chelatoare, cap de serie fiind acidul etilen-diamino-tetra-acetic (celebrul EDTA), mai ales sub forma sărurilor sale. EDTA are şi efecte antiaterosclerotice şi antitrombotice şi se foloseşte mai ales cel disodic, care ajută la eliminarea calciului din ateroamele calcificate.

  1. Utilizarea dispozitivelor de tip Metatron (sau similare), pentru a face terapie de detoxifiere, fie cu ajutorul aparatului propriu-zis, fie încărcând un substrat cu informaţia corectă biologic, care să neutralizeze semnalul perturbator indus celulei de prezenţa noxelor.
  2. În fine, o sugestie pentru terapia externă de eliminare este… masajul cu miere. Folosit mult în medicina populară rusească, el a început să fie tot mai cunoscut, aplicat şi studiat. Un tehnician dentar din Germania a avut curiozitatea să analizeze reziduurile eliminate prin piele în urma masajului cu miere care i s-a făcut la nivelul spatelui, şi surpriză! – a găsit metale grele de tip Mercur şi Paladiu, pe care nu le avea anterior pe piele, dar pe care le absorbise datorită materialelor cu care lucra. El a demonstrat astfel efectul purificator şi chelator al mierii de albine, care ulterior a fost confirmat şi de alte persoane care au repetat experienţa.

 

Dr. Cristina Pavel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *