Alimentul de bază al dacilor, alimentul vieții care este mierea, are o compoziție complexă formată din vitamine, minerale, ceruri și enzime. Toate aceste componente dau mierii o valoare unică. Aplicată pe corp sau pe față, ea are rol nutritiv și detoxifiant.

Mierea are proprietatea de a hrăni pielea, înfrumusețând-o și protejând-o. Doar o simplă aplicare, este suficientă pentru a hrăni pielea în profunzime, făcând-o mai curată și mai luminoasă. Grație proprietăților sale purificatoare, mierea curăță pielea, eliminând toate impuritățile. Prin textura și consistența sa, mierea este și un bun produs pentru gomaj. 

Aceste proprietăți ale mierii sunt amplificate atunci când, este aplicată sub formă de masaj. Mierea are efect și în interiorul celulelor.

Mierea, prin mirosul ei, stimulează sistemul nervos, eliminând stresul, totodată având efectul unei aromoterapii. Este un antiseptic şi antibiotic natural, cu un efect adjuvant notabil în combaterea afecţiunilor infecţioase.

Masajul cu miere ajută la eliminarea toxinelor din organism și nu doar din piele. De aceea, acest masaj este eficient și împotriva celulitei, dar și a tuturor formelor de exces de grăsime.

Masajul cu miere sporește capacitatea imunitară a organismului, ajutându-l să lupte singur împotriva bolilor.

Masajul cu miere este un masaj puternic detoxifiant, tonifiant si foarte bun revigorant pentru intreg organismul.

Prin conţinutul său de substante biologic active, mierea absoarbe toxinele si contribuie la o mai rapida eliminare a lor din organism. Un asemenea masaj se efectuează pentru creşterea circulatiei limfei si pentru curatarea pielii. Dupa efectuarea masajului, pielea devine mai elastica, neteda, imbunătaţindu-se in acelaşi timp starea intregului organism.

Acțiunea sa se manifestă asupra întregului organism, deși este cu precădere, aplicat zonei spatelui, brațelor și a umerilor.

Masajul facial cu miere este binevenit tuturor, dar mai ales persoanelor la care au început să apară ridurile. Datorită hidratării și a stimulării secreției de colagen, pielea nu este doar catifelată ci și întinerită după masajul facial cu miere.

Acest tip de masaj are şi rol de gomaj, de îndepărtare a impurităților şi a celulelor moarte, având un bun efect de stopare a îmbătrânirii pielii.

Masajul cu miere al spatelui are efecte benefice pentru întregul organism. După ce se întinde mierea pe spate, cu palmele se presează ușor pielea, apoi se dezlipesc rapid, realizând un efect de vacuum. Prin aceste manevre repetate se desfundă porii tegumentului și astfel se extrag toxinele care intră în reacție cu mierea.

Prin masajul spatelui cu miere se deblochează acumulările de energie negativă și tensiunile musculare și nervoase.

Masajul cu miere anticelulitic

Masarea coapselor cu miere este inedită iar rezultatul este o piele mătăsoasă și elastică încă de la prima ședință. Prin stimularea circulației și fluidizarea grăsimii, nodulii celulitici se estompează, iar după mai multe ședințe, dispar. Dacă aveți probleme cu circulația limfei, mierea este de mare ajutor, datorită efectului de stimulare a drenajului limfatic. La finalul ședinței veţi sesiza un efect plăcut de ușurare.

Masajul terapeutic cu miere în zona cervicală este un bun destresor prin stimularea oxigenării creierului. Astfel sunt combătute durerile de cap și insomnia.

Efecte ale masajului cu miere:

  • îmbunătățirea repartizării de melanină, ceea ce se poate vedea printr-o omogenizare a culorii pielii
  • îmbunătățirea tonusului muscular – în timpul masajului corpul se relaxează iar mușchii se detensionează
  • curățarea pielii și îmbunătățirea aspectului acesteia  –  încă de la prima ședință de masaj pielea devine mai moale, mai netedă, fină și strălucitoare
  • eliminarea celulitei – efectul masajului cu miere este un corp superb, cu pielea frumoasă, fără aspect de coajă de portocală
  • îmbunătățirea circulației sanguine – cercetările ştiinţifice arată că prin masajul cu miere de albine se dezvoltă o circulaţie sanguină foarte bună
  • atenuarea efectelor reumatismului – mierea este un bun remediu pentru puseele inflamatorii generate de reumatism și boli degenerative. De asemenea masajul cu miere este util şi durerilor articulare în caz de meteosensibilitate
  • eliminarea toxinelor din piele și înlocuirea acestora cu substanțe active din miere – efectul mierii la nivel local este de eliminare rapidă a impurităților și toxinelor, hrănirea capilarelor, înlăturarea radicalilor liberi și încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii
  • stimularea drenajul limfatic –  masajul cu miere deblochează şi stimulează la maxim drenajul limfatic
  • întărirea sistemului imunitar
  • eliminarea oboselii fizice și psihice – masajul cu miere de albine are un efect extraordinar asupra psihicului, relaxează corpul și liniștește sufletul. Îndepărtează oboseala și creează o stare de bine și de bucurie
  • îmbunătățirea nutriției țesuturilor
  • eliminarea durerilor de cap și a insomniei  – se recomandă masajul cu miere de albine pe frunte sau pe toată fața

Masajul cu miere tratează următoarele afecţiuni

  • pusee inflamatorii generate de reumatism si de boli degenerative
  • viroze respiratorii, masajul cu miere fiind utilizat ca metodă profilactică de succes
  • pielea imbătrânită
  • scăderea imunităţii
  • durerile de la nivelul spatelui
  • cefaleea
  • insomnia
  • celulita
  • tensiuni musculare

Consulta oferta



Terapeuti specializati in masaj:



As. Med. Diana Nichita


Terapeut Zaharia Alexandru

contact.png