Termografia este o metoda imagistica neiradianta care permite vizualizarea temperaturii la suprafata trupului omenesc. Abaterile de la temperatura normala indica prezenta unor dezechilibre sau boli. Acestea pot fi sesizate chiar inainte de a fi observate sau constientizate, de aceea se recomanda scanarea termografica chiar si in absenta oricarei „neplaceri” trupesti.


Cum functioneaza?

Camera termografica are un senzor care, in interactiunea cu radiatiile infrarosii, emise de trupul omenesc, isi modifica conductibilitatea electrica. Aceste modificari sunt analizate si procesate, fiind redate sub forma unor imagini colorate sau tonuri de gri, in functie de paleta cromatica aleasa.


Ce fel de informatii ofera?

Informatii calitative (functionale) despre starea de sanatate a celulor, tesuturilor si organelor.


Ce fel de informatii nu ofera?

Informatii cantitative de genul abaterilor de la valorile normale ce indica starea de sanatate a tesutului sau organului respectiv (de exemplu: dimensiunea unei tumori).


De cate ori se poate repeta?

De oricate ori se doreste deoarece nu influenteaza functionalitatea si structura trupului omenesc.


Cui se adreseaza?

Oricui in scop preventiv sau celor care doresc o diagnosticare functionala sau pentru realizarea unui diagnostic diferential intre o boala benigna sau maligna.


De ce este valoroasa?

Ajuta la mentinerea starii de sanatate prin sesizarea intr-un stadiu incipient a dezechilibrelor care pot aparea si de asemenea permite diagnosticarea precoce, usor de realizat a diferitelor forme de cancer la nivelul sanului, pielii, tiroidei, etc.


Care sunt recomandarile pentru pacientii programati pentru scanarea termografica?

Se poate realiza baie sau dus in seara anterioara, dar, preferabil, nu in dimineata zilei in care se realizeaza scanarea. Cu 24 ore anterior scanarii, este preferabil sa nu se aplice pe trup nici un fel de creme, unguente, solutii. Cu 24 ore anterior scanarii, este preferabil, sa nu se consume alcool sau cafea. De asemenea se recomanda pacientului sa nu fumeze. Cu 24 ore anterior scanarii, este preferabil, sa nu se realizeze masaj sau diferite forme de terapii la nivelul trupului. Cu 24 ore anterior scanarii, preferabil, nu se imbraca haine stramte sau sutien. Pentru scanarea sanului, se recomanda realizarea intre a 10-a si a 15-a zi a ciclului menstrual. Cu 24 ore anterior scanarii se recomanda evitarea utilizarii bijuteriilor.


Care sunt modalitatile de realizare ale scanarii termografice?

-Totala, intreaga suprafata a trupului, durata: 1 ora.
-Partiala, unul dintre urmatoarele grupaje anatomice: 1.cap si gat, 2.torace, 3.abdomen, 4.spate, 5.membre superioare, 6.membre inferioare, durata: 30 minute.


Consulta ofertaMedici specialisti in termografie:


violeta_pirvu.jpg
Dr. Violeta Pirvu

munire_ibram.jpg
Dr. Munire Ibram

contact.png