banner emotional freedom tehnique bucuresti

Ce este Emotional Freedom Tehnique sau Terapia prin Ciocănituri ?

Tradusă în limba română ca Terapia prin Ciocănituri, această tehnică de vindecare emoţională şi fizică asociază mai multe metode terapeutice specifice medicinei complementare. Acest ansamblu de metode poate fi practicat alături de un specialist sau în intimitatea căminului dumneavoastră.

Metoda este pe cât de uşor de practicat pe atât de eficientă, nu implică manevre invazive (ace, medicamente sau substanţe chimice) şi presupune doar acordarea unui interval de timp zilnic, răbdare şi perseverentă în realizarea tehnicii.

Este o metodă de vindecare şi autovindecare care se adresează atât problemelor emoţionale cât şi celor fizice şi este eficientă şi în cazul dezechilibrelor acute şi în cazul celor cronice.

În cazul dezechilibrelor cronice este necesară o practică mai îndelungată, direct proporţională cu durata afecţiunii pe care dorim să o tratăm.

emotional freedom tehnique bucuresti
emotional freedom tehnique bucuresti

Cum se face Terapia prin Ciocănituri ?

Terapia prin ciocănituri combină, aşa cum îi spune şi numele, stimularea prin bătăi uşoare (ciocănirea) unor puncte de acupunctură situate la extremităţile meridianelor din acupunctura chinezească, cu elemente de stimulare a emisferelor cerebrale cu focalizarea atenţiei asupra procesului de vindecare a afecţiunii pe care vrem să o vindecăm.

Tehnica se poate practica pentru ameliorarea unor simptome de moment (greaţă, durere, ameţeală etc.) sau a bolilor în sine.

Concomitent cu stimularea prin ciocănire a punctelor de acupunctură se folosesc afirmaţii pozitive vindecătoare pe care persoana care realizează tehnica le construieşte în acord cu dezechilibrul pe care doreste să-l amelioreze.

Metoda necesită sinceritate faţă de noi înşine şi cunoaşterea reală a problemei pe care dorim să o rezolvăm.

Ce efecte are Terapia prin Ciocănituri ?

EFT a fost folosită initial doar pentru ameliorarea fobiilor şi a sindromului de stres posttraumatic dar ulterior s-a dovedit eficientă în tratamentul multor afecţiuni.

Metoda este uşor de învăţat şi poate fi practicată de persoane de orice vârstă şi pregătire profesională.

Odată verificată eficienţa acestei tehnici, o puteţi folosi pentru ameliorarea unui număr foarte mare de probleme de sănătate (fizice sau emoţionale), metoda dovedindu-se eficientă în majoritatea situaţiilor pentru care e practicată.

emotional freedom tehnique bucuresti


Consulta ofertaMedici specialisti in EFT:


mihaela_diculescu.jpg
Dr. Mihaela Diculescu

contact.png