Ayurveda sau "stiinta vietii" este sistemul medical traditional al Indiei, cel mai vechi sistem medical al lumii. Scrierile Ayurvedice, vechi de cel putin 5000 de ani, redau pe larg informatii medicale extrem de eficiente, care pot fi folosite si in prezent cu aceeasi valoare diagnostica, preventiva si terapeutica.

In Ayurveda, fiinta umana este privita ca intreg - minte, trup si suflet - si se considera ca starea de boala se reflecta simultan in toate planurile fiintei: spiritual, mental, emotional, fizic. Este necesar, asadar, ca metoda de vindecare sa se adreseze tuturor acestor planuri pentru a aduce rezultate pozitive din toate punctele de vedere. Ceea ce se obtine este nu numai eliminarea suferintelor fizice, dar si echilibrul interior psihomental si o mult mai buna cunoastere de sine. Remediile ayurvedice sunt intotdeauna personalizate pentru fiecare pacient si sunt stabilite de catre medicul specialist dupa ce acesta a determinat - dupa criterii precise - tipul constitutional al pacientului si tipul constitutional al afectiunii de care acesta sufera.

Examinarea pacientului cuprinde:

• Analiza ayurvedica a pacientului cu stabilirea tipului constitutional. In vederea stabilirii constitutiei, medicul terapeut ii pune diferite intrebari pacientului referitor la obisnuintele sale (preferinte pentru anumite alimente, gusturi, reactii, obiceiuri, stil de viata etc.) si observa in special acele aspecte care se schimba lent in timp si tendintele persistente de-a lungul intregii vieti a pacientului.
• Examenul obiectiv ayurvedic stabileste tipul dezechilibrului instalat (fiecare boala reprezinta un dezechilibru care isi are originea in planul mental si emotional)
• Obtinerea unor informatii suplimentare prin coroborarea datelor obtinute prin anamneza si examen obiectiv pentru stabilirea tratamentului si a dietei necesare ameliorarii si vindecarii afectiunilor.

Solutiile propuse de medicina Ayurvedica includ recomandari individualizate privind:
• stilul de viata
• regimuri alimentare
• administrari de remedii naturale din plante medicinale
• terapii speciale de purificare si regenerare
• readaptarea ritmului de viata la ritmurile firesti ale naturii
• meditatia
• rugaciunea

Se acorda o mare importanta in primul rand prevenirii bolilor printr-un mod de viata echilibrat si intelept. Tot acest set de tratatamente alternative au rolul de a il ajuta pe pacient sa isi redobandeasca starea de sanatate prin readucerea sa la echilibrul fizic, mental si sufletesc.Consulta ofertaMedici specialisti in ayurveda:


munire_ibram.jpg
Dr. Munire Ibram

violeta_pirvu.jpg
Dr. Violeta Pirvu

mihaela_diculescu.jpg
Dr. Mihaela Diculescu

alexandru_vinatoru.jpg
Dr. Alexandru Vinatoru

anca_cioltan.jpg
Dr. Anca Cioltan (Constanța)

monica_pascalau.jpg
Dr. Monica Pascalau (Cluj-Napoca)


contact.png