Terapia cu Bioptron reprezinta o modalitate naturala de tratament bazata pe utilizarea culorilor si a frecventelor luminii in vederea tratarii tulburarilor de sanatate. Aparatul de terapie Bioptron emite lumina polarizata, policroma, care se propaga ca unde oscilante, in planuri paralele, intr-o banda larga de frecventa, in spectrul cuprins intre 400 si 2000 nm.

In cadrul aplicatiilor terapeutice este utilizata lumina artificiala, cu un potential mult mai larg de frecvente luminoase si modulari de vibratie, in functie de tesutul afectat. Pentru aceasta se foloseste un spectru al luminii asemanator radiatiilor solare, continand lumina vizibila si undele infrarosii, benefice pentru organism, excluzand radiatia ultravioleta care, in doze mari, poate fi nociva pentru organism.

Undele de lumina emise de bioptron, aplicate la nivelul pielii, declanseaza anumite reactii celulare, in tesuturile situate in raza de actiune. Astfel lumina absorbita de tesuturile vii creste nivelul de ATP (adenozintrifosfat) cu urmatoarele efecte:
• imbunatateste metabolismul celular
• creste microcirculatia si activitatea celulara
• reduce edemul si inflamatia la nivelul tesuturilor
• grabeste cicatrizarea ranilor prin stimularea regenerarii celulare
• scade durerea locala.


Afectiuni in care se foloseste terapia cu BIOPTRON:


• osteoarticulare: reumatism articular degenerativ, guta, artroza, lumbago, sindrom de canal carpian, spondiloza cervicala, dureri de spate , dureri cervicale, dureri articulare.
• musculare: dureri musculare, tendinita, dureri ligamentare, entorse, contuzii.
• ale pielii: acnee, arsuri, alergii, eczeme, psoriazis.
• psihice: depresii, tulburari afective sezoniere, nevroze astenice, tulburari de somn, oboseala cronica, stres, anxietate.
• digestive: afectiuni ale ficatului, digestie dificila, constipatie, meteorism.
• genitale: metrite, anexite, tulburari de ciclu menstrual, tulburari de menopauza.
• vasculare: ulcer varicos, varice, arterita, HTA.

Tratamentul cu Bioptron este acceptat ca metoda de tratament de comisiile medicale din multe tari, nu are efecte secundare nedorite si poate fi asociat fara probleme cu alte tipuri de terapii naturale: ayurveda, fitoterapie, acupunctura, apiterapie.

Pentru efecte crescute ale luminii Bioptron, se folosesc filtre de mai multe culori: rosu, galben, portocaliu, verde, albastru, indigo, violet. Frecventa de vibratie a fiecarei culori influenteaza starea emotionala și fizica, declansand reactii chimice corespunzatoare, pe masura ce energia luminoasa este captata de celule si raspandita in tot corpul.
Cateva din influentele specifice ale culorilor asupra diferitelor afectiuni si sisteme:

Rosu: este indicat in caz de anemie, constipatie, depresie, melancolie, paralizie, tuberculoza, bronsita, pneumonie. Creste vitalitatea si este un bun stimulent sexual. Utilizarea excesiva a culorii rosu poate creste iritabilitatea, starile de furie, emotiile nestapanite. Nu se utilizeaza in caz de hipertensiune, febra, stari inflamatorii acute.

Galben: se utilizeaza in caz de diabet, stimulare digestiva, boli hepato-biliare, indigestie, constipatie, depresie, probleme renale. Trezeste increderea si optimismul. Utilizarea excesiva poate da tendinte spre hiperactivitate. Nu se utilizeaza in caz de febra, diaree, palpitatii cardiace.

Galben lamaie: indicat in boala Alzheimer, senilitate, stimularea digestiei, stimulare si regenerare mentala, probleme osoase. Este stimulent sexual, activeaza abilitatile naturale ale creierului, activeaza timusul, are rol in crestere si dezvoltare.

Portocaliu: stimuleaza glanda tiroida, bun in caz de astm, bronsita, tuse, guta, litiaza biliara, epilepsie, afectiuni ale rinichilor, reumatism. Faciliteaza integrarea sociala, creste optimismul si buna dispozitie. Utilizarea in exces are efecte nedorite asupra sistemului nervos si asupra controlului sexual.

Verde: indicat in caz de afectiuni cardiace, astm, infertilitate, raceli, hemoroizi, hepatita, laringita, malarie, afectiuni nervoase, afectiuni parazitare. Este afrodisiac si tonic sexual, aduce calm mental si fizic. Utilizarea excesiva creste receptivitatea spre stari de gelozie, invidie, imaturitate afectiva.

Albastru: bun in caz de stari febrile, icter, insomnie, migrena, palpitatii,dureri menstruale, alergii, urticarie, gastrita, ulcer gastric, diaree, colita, cataracta, glaucom, cresterea imunitatii. Este o culoare rece, promoveaza independenta, calmul, sinceritatea, relaxarea. Utilizarea excesiva poate duce la oboseala excesiva, stari depresive.

Indigo: utilizat in convulsii, astm, hemoragie, tulburari oculare, pneumonie, paralizie faciala, dispepsie, tulburari ale auzului si afectiuni ale urechilor. Are efect sedativ, trezeste intuitia si devotiunea. Utilizarea excesiva poate duce la depresie si sentimentul separarii de ceilalti.

Violet: indicat in probleme biliare, pentru cresterea oaselor, tulburari mentale, reumatism, sciatica, tumori, alopecie, reumatism, nevralgie. Creste sentimentul de respect de sine, demnitatea, faciliteaza deschiderea spirituala a fiintei si creativitatea superioara.Utilizat in exces poate duce la supresia unor stari ca furia, iritabilitatea.

Consulta ofertaMedici specialisti in bioptron:


alexandru_vinatoru.jpg
Dr. Alexandru Vinatoru

mihaela_diculescu.jpg
Dr. Mihaela Diculescu

violeta_pirvu.jpg
Dr. Violeta Pirvu


munire_ibram.jpg
Dr. Munire Ibram

monica_pascalau.jpg
Dr. Monica Pascalau

contact