Bioptronul este un aparat medical care se bazeaza pe folosirea luminii, in vederea ameliorarii sau vindecarii anumitor afectiuni. Pentru aceasta se foloseste un specru al luminii asemanator radiatiilor solare, continand lumina vizibila si undele infrarosii, benefice pentru organism, excluzand radiatia ultravioleta care in doze mari poate fi nociva pentru organism.

Aparatul de terapie Bioptron emite lumina polarizata, policroma, care se propaga ca unde oscilante, in planuri paralele, intr-o banda larga de frecventa, in spectrul cuprins intre 400 nm- 2000 nm.

Pentru efecte crescute ale luminii Bioptron, se folosesc filtre de mai multe culori: rosu, galben, portocaliu, verde, albastru, indigo, violet.

Undele de lumina emise de bioptron, aplicate la nivelul pielii, declanseaza anumite reactii celulare, in tesuturile situate in raza de actiune. Astfel lumina absorbita de tesuturile vii, creste nivelul ATP (adenozintrifosfat) cu urmatoarele efecte:

  • imbunatateste metabolismul celular
  • creste microcirculatia si activitatea celulara
  • reduce edemul si inflamatia la nivelul tesuturilor
  • grabeste cicatrizarea ranilor prin stimularea regenerarii celulare
  • scade durerea locala.

 

Cum se foloseste aparatul:

1. Aparatul se orienteaza in unghi drept spre zona afectata

2. Se directioneaza fluxul luminos pe piele, in zona cu afectiuni

3. Se mentine sursa de lumina la aproximativ 10 cm deasupra pielii, timp de 10-15 minute

4. Se deconecteaza apoi aparatul de la sursa de curent, dupa folosire.

 

Afectiuni in care se foloseste terapia cu BIOPTRON:

Aparat osteoarticular: reumatism articular degenerativ, guta, artroza, lumbago, sindrom de canal carpian, spondiloza cervicala, dureri de spate , dureri cervicale, dureri articulare.

Aparat muscular: dureri musculare, tendinita, dureri ligamentare, entorse, contuzii.

Afectiuni ale pielii: acnee, arsuri, alergii, ulcer varicos, eczeme, psoriazis.

Afectiuni psihice: depresii, tulburari afective sezoniere, nevroze astenice, tulburari de somn, oboseala cronica, stres, anxietate.

Afectiuni digestive: afectiuni ale ficatului, digestie dificila, constipatie, meteorism.

Afectiuni genitale: metrite, anexite, tulburari de ciclu menstrual, tulburari de menopauza.

Afectiuni vasculare: varice, arterita, HTA.

 

Tratamentul cu Bioptron este acceptat ca metoda de  tratament de comisiile medicale din foarte multe tari, nu are efecte secundare nedorite si poate fi asociat fara probleme cu alte tipuri de terapii naturale: ayurveda, fitoterapie, acupunctura, apiterapie.

 

Dr. Violeta Pîrvu

Medic specialist medicină de familie, competență ayurveda, apifitoterapie, terapii Panchakarma Centrul Naturist de Sănătate Steaua Divină- București – tel 021/2331950, mobil 072/6206397 www.steauadivina.ro, www.terapieholistica.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *