Ce facem dacă avem mai multe boli şi nu ştim datorită căreia suferim atât de mult în prezent?

Sau vrem să ştim cât de gravă e starea unui organ bolnav şi vrem să îl ajutăm cu cel mai adecvat supliment natural? Sau ne-am făcut o mulţime de analize şi investigaţii care au rezultate bune, toate, apoi am luat şi ceva vitamine sau medicamente şi cu toate acestea noi tot ne simţim rău?

De la medicul alopat vom primi de cele mai multe ori recomandarea să ne luăm concediu sau să mergem la un psihiatru…Şi totuşi există și alte perspective.

Am citit undeva sau am văzut o emisiune la televizor (fiindcă în prezent sunt destule locuri unde se oferă servicii de medicină alternativă) despre Biorezonanţă. Ne întrebăm: ce înseamnă şi asta?

Un răspuns corect este acela că: biorezonanţa ar putea să vă dea cele mai bune soluţii în cele trei situaţii ipotetice de mai sus.

Lucrez de mai mulţi ani cu două dispozitive de biorezonanţă şi vă pot spune că acest gen de aparate sunt ca un fel de reflectoare care „pun lumina” pe zona cea mai sensibilă din corp, cea care trebuie rapid şi necesar tratată şi reechilibrată, pentru că nu îşi poate reveni fără un ajutor din afară.

Nu o să vă spun, precum textele publicitare, că „biorezonanţa poate ţine locul tuturor investigaţiilor” şi că nu va mai fi nevoie să mai faceţi alte analize, pentru că măsoară toţi paraziţii, vitaminele şi mineralele din corp.

Dar o să vă spun că profesioniştii care lucrează în Rusia cu asemenea aparate, le consideră un fel de „tehnologie a viitorului” şi investighează bolnavii atât cu dispozitive de biorezonanţă, cât şi cu RMN-ul, iar rezultatele le interpretează ţinând cont de ambele investigaţii.

Bineînţeles, ca şi la RMN sau CT, la biorezonanţă contează mult ce fel de aparat se foloseşte. Contează şi cine interpretează rezultatele.

Unele persoane care lucrează cu asemenea aparate transcriu automat rezultatele date de aparat, fără a le interpreta, a le ordona-ierarhiza sau a îi explica pacientului ce se întâmplă în corpul său. Ele completează nişte formulare şi apoi prescriu suplimente cu efecte generale asupra corpului. Ele nu fac rău, dar nici prea mult bine…

În Centrul Naturist Steaua Divină practicăm o abordare intergratoare în cadrul consultației de biorezonanță: interpretăm rezultatele şi îi explicăm pacientului ce se petrece, unde e problema, ce posibilă semnificaţie are acea problemă, de ce a apărut şi ce trebuie să facă pentru a-şi reveni. Fiindcă suntem în primul rând medici, interpretăm rezultatele date de dispozitivul de biorezonanţă prin prisma cunoştiinţelor noastre medicale, de medicină clasică şi de medicină alternativă, trecându-le prin sistemele pe care le cunoaştem: Ayurveda, medicină chineză, psihosomatică, fitoterapie etc.

Aparatele originale de biorezonanţă, cum este şi Metatron-Oberon, au avantajul unei baze de date foarte complexe, dar şi complete, de patologii şi remedii. Se lucrează ceva mai laborios decât cu alte tipuri de dispozitive, adică scanarea şi interpretarea durează mai mult. Dar permit o investigare mai amănunţită decât alte aparate.

Pe lângă partea de detectare-diagnosticare, dispozitivele de biorezonanţă ne aduc informaţii preţioase despre gravitatea problemei de sănătate şi despre indicaţiile cele mai bune de tratament – fie că indică medicamente alopate, fie plante, alimente, suplimente sau remedii homeopate.

Extrem de uşoară şi eficientă este şi reglarea terapeutică fină pe care aparatul o poate face, imediat după măsurătorile pentru detecţie.

De altfel, sunt situaţii cu patologii grave sau ciudate, care nu răspund la alte modalităţi terapeutice, în care terapia cu biorezonanţă, realizată la intervale de minim o săptămână, timp de câteva luni, reuşeşte să „reacordeze” pacientul pe frecvenţa stării de sănătate, să îl scoată dintr-un blocaj pe care nu îl putea depăşi.

Am lucrat cu aceste aparate în situaţii de patologii asociate, severe, de tip autoimun sau neurologic şi am obţinut, de exemplu, calmarea unor dureri rebele la orice altă modalitate terapeutică sau indicaţii clare, că la baza problemei de sănătate este o problemă inflamatorie sau circulatorie. Iar dacă pacientul a respectat întocmai reţeta recomandată, tratamentul s-a dovedit a fi foarte rapid eficient.

Ceea ce înseamnă că dispozitivul de biorezonanţă ne-a ajutat cu informaţii foarte valoroase şi profunde, privind adevărata cauză a bolii şi modalitatea cea  mai bună de rezolvare.

Fireşte, ca orice investigaţie, biorezonanţa îşi are limitele ei, dar prin rapiditatea cu care evaluează ansamblul organismului şi „pune degetul pe rană”, arată unde sunt problemele şi care e ordinea în care ar trebui să ne ocupăm de ele, e unul din instrumentele forte ale medicinei holistice de astăzi.

Modalităţile prin care biorezonanţa realizează tratamentul: readucând organismul spre starea de echilibru (Therapy), ajutând la încărcarea energetică a remediilor (Reprint) sau indicând care din remedii au capacitatea cea mai mare de a repara problema (Comparative Analysis) sunt extrem de simple şi fără reacţii secundare.

Acest tip de aparate mai au un avantaj faţă de dispozitivele clasice de diagnosticare: pot sesiza schimbările energetice şi influenţele diferitelor remedii, alimente sau activităţi asupra corpului fizic, dar şi asupra organelor energetice. De exemplu, cu ele se poate face cercetare privind efectele unor remedii care acţionează în primul rând energetic (aparatul indică îmbunătăţirea funcţiilor pe organele ţintă cu anumite procente).

În clinica noastră, ele s-au folosit şi pentru cercetări mai neconvenţionale, de exemplu, privind efectele emisiei anumitor sunete asupra armonizării sau a înrăutăţirii stării unor organe.

În ce priveşte dispozitivele EIS (somatograf) de tip scanare a lichidelor interstiţiale, operarea şi interpretarea cu ele este mai simplă decât la dispozitivele de tip Metatron. EIS-DDFAO sunt de mare ajutor în special acupunctorilor, deoarece indică dezechilibrele în meridianele energetice, în timp ce aparatele tip Metatron vizualizează în detaliu fiecare organ, dar nu pot aprecia funcţia meridianelor.

Unii pacienţi preferă investigarea cu DDFAO, alţii preferă biorezonanţa clasică. Cele două investigaţii sunt oarecum complementare, deşi într-o anumită măsură se şi suprapun. E bine ca periodicitatea unui control cu asemenea dispozitive să fie de 1-3 luni, mai mică atunci când avem boli acute şi mai mare, când deja tratamentul a început să dea roade.

Ca o concluzie, aparatele de biorezonanţă merită, măcar bianual sau anual, să fie folosite pentru un bilanţ al stării de sănătate. Ele sunt mult mai sensibile decât o investigaţie imagistică obişnuită şi pot detecta o boală încă din stadiul de predispoziţie, ca să poată fi luate din timp măsuri eficiente.

 

Dr. Cristina Pavel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *