Conform unei statistici a Institutului de Cercetări Alimentare, pe piaţa de suplimente nutritive au mare căutare în special produsele de slăbit şi cele pentru potenţă. Aceasta înseamnă că fiecare vrea să fie cât mai „în formă”, pentru a se bucura cât mai mult de viaţă. Deşi despre slăbit vorbeşte toată lumea, despre necesitatea afrodiziacelor se discută mai puţin, cu toate că foarte mulţi le caută şi le folosesc.

Ce este un supliment alimentar cu efecte afrodiziace? Un produs natural cu efecte de creştere a libidoului, de modificare a dispoziţiei, uneori în sensul relaxării şi detaşării de problemele cotidiene, alteori de tonifiere hormonală şi dorinţă de interacţiune cu persoane de sex opus. El nu conţine însă niciodată hormoni de sinteză. Cu toate acestea, obişnuinţa de a îl folosi ne poate modifica foarte mult viaţa, în sens benefic, desigur. Şi uneori ne poate scăpa, pe cale naturală, de multe frici sau depresii. Formulele din plante medicinale afrodiziace sunt adevărate comori pentru sănătatea noastră fizică şi psihică. Ele ne ajută să o/îl iubim mai frumos şi mai intens pe cea/cel de lângă noi, să câştigăm în rafinament şi profunzime în ce priveşte relaţiile noastre intime.

Multă lume spune: „Sunt în formă, nu am probleme… Mai am nevoie de afrodiziace?” La această întrebare, răspunsul este categoric DA, pentru că afrodiziacele naturale ne pot îmbunătăţi de fiecare dată intensitatea şi durata relaţiilor intime. Ele nu acţionează la fel ca medicamentele de tip „Viagra”, ci ne relaxează, ne fac să fim mai fireşti, spontani, inventivi, practic transformă fiecare întâlnire intimă într-o experienţă unică, încântătoare. A face dragoste nu înseamnă doar un simplu act fizic, ci înseamnă o contopire pe toate nivelele cu fiinţa pe care o iubim. Pentru a deveni experţi în aceasta, trebuie să ne pregătim, să fim într-o anumită stare, iar pentru aceasta, ne sunt de foarte mare folos exact aceste plante şi suplimente. De altfel, în medicina Ayurveda, există un întreg capitol dedicat afrodiziacelor, care, în viziunea înţelepţilor din India antică, nu sunt destinate bolnavilor sau celor cu probleme sexuale, ci se adresează şi omului sănătos, pentru a îl ajuta să îşi valorifice la maxim potenţialul sexual şi să poată fi cât mai creator, inclusiv la nivel mental.

De ce sunt recomandate afrodiziacele? Pentru că în zilele boastre, când oamenii sunt atât de prinşi în activităţile lor şi din ce în ce mai stresaţi, ele ne aduc un plus de bună-dispoziţie, relaxare, încântare, poftă de viaţă.

De câte feluri pot fi afrodiziacele? Unele (aşa-numite afrodiziace tonice) sunt destinate consumului zilnic şi au un efect de vitalizare şi energizare, în timp ce altele (cele stimulente), se folosesc cu precădere înainte de întâlnirile intime, pentru a creşte dorinţa amoroasă. Din această ultimă categorie fac parte şi produsele de uz local (uleiuri, creme, loţiuni, sprayuri etc.), care sunt destinate fie bărbaţilor, fie femeilor. Atenţie, şi doamnele au nevoie să consume afrodiziace, pentru că le ajută să se simtă mult mai bine, chiar şi în viaţa de zi cu zi.

Ce beneficii ne aduc afrodiziacele? Ne fac să acordăm o atenţie mult mai mare lucrurilor frumoase din viaţa noastră, care de altfel sunt şi cele mai importante. Ne ajută să ne destindem, ne ajută să iubim… Iar iubirea, aşa cum ştim, este lucrul cel mai important, care ne ajută să ne trăim cu o mare încântare viaţa.

 

Dr. Cristina Pavel

Specialist medicină de familie, apiterapie-fitoterapie-aromaterapie, acupunctură, homeopatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *