Terapia Bowen


Terapia Bowen sau Bowtech este o terapie blanda care se realizeaza cu ajutorul mainilor la nivelul muschilor si tendoanelor, avand efecte terapeutice atat la nivelul tuturor celulelor organismului cat si la nivel psiho-emotional.

Metoda consta in atingerea anumitor zone specifice de pe corp, intr-o succesiune bine definita. Stimularea acestor zone ajuta fiinta umana sa patrunda in profunzimea fiintei sale pentru a activa propria abilitate a corpului de a se autovindeca, daca a fost bolnava sau pentru a atinge o conditie optima de vitalitate. Acest proces nu este limitat la simptomele fizice evidente, ci se extinde si la aspectele psihoemotionale ale persoanei tratate.

Stimularea se poate realiza si prin intermediul hainelor, recomandandu-se totusi o tinuta cat mai relaxata. Durata unei sedinte de terapie Bowen este de 40-60 de minute, iar numarul de sedinte se stabileste in cadrul primei consultatii. Recomandari privind o sedinta de terapie Bowen Pentru o cat mai buna eficienta terapeutica se recomanda ca patru zile inainte de o sedinta de terapie Bowen si cinci zile dupa realizarea sa, cel sau cea care beneficiaza de ea, sa nu realizeze o alta forma de terapie corporala (masaj, acupunctura, etc).

Dupa finalizarea unei sedinte de terapie Bowen se recomanda a se evita timp de 5 zile orice alt tratament la nivelul trupului, deoarece masarea sau atingerea prelungita a unei zone recent tratata cu metoda Bowtech pot afecta eficienta acestei tehnici. Deasemeni este binevenit ca in perioada in care se realizeaza terapia sa se bea 6-8 pahare de apa pe zi si intre fiecare doua pahare de apa, de minim 200 ml, care se bea, sa treaca minim 1 ora.

Beneficii

Rezultate remarcabile s-au inregistrat mai ales in cazul tulburarilor neurologice, psihice, hormonale, de fertilitate si ale aparatului locomotor, precum si pentru optimizarea conditiei umane biologice si psihice. In Australia terapia Bowen se realizeaza inainte si dupa o interventie chirurgicala.
Metoda Bowen este binevenita de la nou nascuti pana la varstnici si asigura o ameliorare chiar si dupa o singura sedinta de terapie.

Consulta ofertaMedici specialisti in terapia bowen:


sigismund_papp.jpg
Dr. Sigismund Papp

contact.png