Terapia prin sunet sau muzicoterapia este o metoda folosita din vechi timpuri pentru vindecarea diverselor boli. Sunetele armonioase au o influenta deosebita asupra noastra, prin variatele tipuri de vibratii ce le sunt asociate si pot avea efecte de alinare a diferitelor suferinte ale corpului, psihicului si mintii, fiind de un real ajutor in procesele de videcare.

In muzicoterapie se folosesc bolurile tibetane care sunt acordate pe anumite frecvente de vibratie. Bolurile tibetane sunt instrumente muzicale minunate, care produc sunete armonizatoare si vibratii ce se transmit celor care le asculta. Ele sunt facute din aliaje ale mai multor metale, sunt slefuite mecanic sau manual si, prin lovire sau frecare cu un bastonas special de lemn, emit sunete specifice, melodioase si vibratii care se transmit in profunzimea zonei pe care sunt asezate. Unii au denumit acest fenomen: ,,masaj sonor la nivel celular", cu efecte generale armonizatoare. Practic, vibratia sunetului ajunge la zone extrem de profunde, in care alte metode naturale nu reusesc sa ajunga. In timpul sedintei de terapie, ele sunt asezate in jurul si/sau pe corpul pacientului. Sunetele sunt asemanatoare celor de clopot si ceea ce este caracteristic este faptul ca sunetele si vibratiile produse au o remanenta mare sau foarte mare, in functie de dimensiunea bolului.

Terapia dureaza 30 sau 60 de minute. Pacientul sta intins, relaxat si audiaza sunetele emise ,,live". In general se pot folosi 3 sau mai multe boluri, in functie de problema pacientului si durata sedintei.

Uneori, terapia poate fi insotita de vizualizarea dirijata a insanatosirii organului bolnav. Ea se poate aplica si la copii cu varsta de peste 7 ani sau la varstnici, neavand contraindicatii. Nu este nevoie ca pacientul sa aiba ureche muzicala, desi pentru cei care pot recunoaste frecventele notelor muzicale, aceasta terapie va fi o surpriza placuta si o incantare suplimentara.

Se considera ca aceasta terapie actioneaza atat asupra corpului, cat si asupra mintii si sufletului, permitand atingerea rapida a unei stari de incantare, bucurie si relaxare profunda. Corpul se relaxeaza, mintea se opreste, iar sufletul incepe si el sa ,,cante" si sa guste din frumusetea momentului prezent.

Efecte:

• elimina tensiunile fizice si psihice
• relaxeaza
• indeparteaza blocajele din meridianele energetice si din centrii energetici (chakre)
• sincronizeaza emisferele cerebrale
• stimuleaza creativitatea
• amplifica increderea in sine
• ajuta la reechilibrarea energetica pe fiecare din cele 7 chakre, favorizeaza intrarea creierului in ritmuri de tip alfa si theta, care induc stari de meditatie profunda -armonizare si vindecare.

Muzicoterapia este foarte utila in caz de: stres, insomnie, anxietate, depresie, tensiuni psihice, migrene, dificultati de concentrare, ameteli, dezechilibre nervoase si endocrine (tiroidiene, hipofizare, suprarenaliene etc.), tulburari digestive.

Consulta oferta
contact.png